Heinon Leipomo

Heinon Leipomo on Sastamalalainen perinteikäs ja pitkään toiminut leipomoalan perheyritys, joka tarjoaa niin konditoria– ja leipomotuotteita kuin maittavia lounaita. Oman leipomomyymälän lisäksi tuotteita toimitaan vähittäiskauppoihin ja tuote-esittelystä vastaavat omat konsulentit. Tunnettuja ovat Heinon Leipomon nimikkotuotteet, esim. lähialueen jauhoista leivotut leivät kuten ruisleipä Marjatan omalla reseptillä ja perinteinen pullapitko. Myös karjalanpiirakat ja pikkupizzat maittavat monelle.

Leipomotuotteiden, leivonnaisten ja täytekakkujen lisäksi valmistamme maittavat noutoruokaa niin juhliin kuin saunailtoihin.

Leipomo toimii edelleen perinteisiä menetelmiä kunnioittaen, eli leivät, kakot, munkit ja pullat leivotaan käsin. Kaikki ruuat ja leivonnaiset valmistetaan itse tuoreista ja mahdollisuuden mukaan lähialueen raaka-aineista vähälaktoosittomasti, ja tarvittaessa muut erityisruokavaliot huomioiden.

Historia

Heinon Leipomon tarina alkoi vuonna 1978 kun nykyisen yrittäjän Jussin äiti Marjatta aloitti pienimuotoisen toiminnan kotoisasti omassa keittiössään, kakkoa ja pullaa paistettiin puulämmitteisessä tiiliuunissa. Kokeneen leipurin tuotteilla oli niin kova kysyntä että 1984 rakennettiin viereen erillinen leipomorakennus. Vuonna 2006 avattiin samoihin tiloihin lounasravintola, jota laajennettiin 2010.

Jussin ei alunperin ollut tarkoitus jatkaa äitinsä leipomotoimintaa vaan autoilu meinasi viedä miehen mukanaan. Vuonna 1996 mieli kuitenkin muuttui ja nyt mies on yrittäjänä Heinon Leipomossa. Huhu kertoo että Jussi on myös oiva paistaja, joten leipurin vika on kuin onkin periytynyt suvussa. Marjatan opeilla ja resepteillä sekä Jussin yritysjohdalla leipomosta on kasvanut suosittu lounaspaikka, joka tunnetaan kotipaikkakuntansa lisäksi myös muualla Suomessa.